Λίγα λόγια για μένα...

Γ.Κ.ΜΠΛΟΥΚΑΣ

            Γεννήθηκα στη Λαμία το 1980, καταγόμενος από τα χωριά της Φθιώτιδος Πάππα και Νέα Γιαννιτσού.

            Οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με αυτά τα δύο χωριά όπου περνούσα τις καλοκαιρινές μου διακοπές και με έκαναν να αγαπήσω σε βάθος τον τόπο, τον επαρχιακό τρόπο ζωής και τις ομορφιές της αγροτικής υπαίθρου.

         Ανήσυχος σαν έφηβος ακόμα θέλησα να μετατρέψω σε εικόνα όλα αυτά τα συναισθήματα, τους φόβους μου, τις σκέψεις μου μέσα απο την τέχνη της φωτογραφίας. Αρχίζω να φωτογραφίζω καθημερινούς ανθρώπους και μέσω της ψηφιακής επεξεργασίας επιτυγχάνω να κάνω τα όνειρα τους αληθινά μέσα από το βλέμμα ενός φωτογράφου και την καρδιά ενός παραμυθά.

     Συμμετέχω και διακρίνομαι σε ομαδικές εκθέσεις όπως :"Belle Arte Lamia 2005","Καλλιτεχνική Συνάντηση Μοντέρνας Τέχνης 2006","Belle Arte Lamia 2007" και άλλες.

         Στην πορεία η ανησυχία μου βρήκε διέξοδο σε ταξίδια στο εξωτερικό όπου ήρθα σε επαφή με άλλα καλλιτεχνικά ρεύματα και με άλλες μορφές τέχνης.

      Ξεκίνησα τη ζωγραφική αυτοδίδακτος πλέον, σαν ένα μέσο που με ηρεμεί και με ταξιδεύει σε μέρη που μόνο η φαντασία μπορεί να πάει. Επιλέγω να  ζωγραφίζω πάνω σε καθημερινά υλικά όπως πέτρες, ξύλα και άλλα και τα θέματά μου αποτυπώνουν την ίδια τη φύση με ζώα, λουλούδια, έντομα και ότι συνυπάρχει μαζί μας στο περιβάλλον γύρω μας.

       Τελευταία έντονα επηρεασμένος απο την ελληνική λαϊκή ζωγραφική του περασμένου αιώνα χρησιμοποιώ σαν "καμβά" τις νεροκολοκύθες, φυτεύοντας και καλλιεργώντας ο ίδιος, ζωγραφίζοντάς τες με θέματα εμπνευσμένα απο τη λαϊκή μας παράδοση, όπως τσολιάδες, καραγκούνες και άλλα όπου δουλεύοντας και με διάφορα υλικά κάποιες μεταμορφώνονται ακόμα και σε χειροποίητα φωτίστηκα ικανές να συντροφεύσουν τα όνειρα μας στο σκοτάδι…

         Ταξιδέψτε λοιπόν με τις δημιουργίες μου, στην παράδοση, σ'αύτόν τον τόπο που όλοι μας αγαπήσαμε και μας μετέδωσε όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα στη ζωή μας...